Ante
Kontakt
Blogg
Böcker
Kan köpas på följande bokhandlar:
CDON

Elefanten i rummet är ett begrepp som jag lånat från engelskan. När man talar om elefanter i rummet, så menar man något som tar stor plats och som alla är medvetna om, men ingen vill tala om rakt ut. Det kan röra sig om sådant som gör för ont för att tala om eller sådant som ska hållas hemligt. I mitt fall har elefanterna i rummet utgjorts av min mammas sviktande psykiska tillstånd och min pappas tragiska död. Den här boken är tänkt som en subjektiv skildring av hur det kan upplevas för ett barn att växa upp i skuggan av psykisk sjukdom och avsaknaden av en far. Boken visar dels på hur det kan vara att växa upp med dessa elefanter i rummet men också att livet kan ljusna med åren. Den här boken är för dig som själv har erfarenheter av att leva med elefanter i rummet. Den riktar sig också till dig som möter dessa barn i din vardag eller i ditt arbete.

Books on Demand
ISBN 978-91-7463-312-2, mjukband, 128 sidor

Vägen dit är en väg vi känner, är titeln på något så modernt som en andaktspostilla, skriven av Lukas Lundman och Andreas Forsman. Boken finns både som tryckt bok och som e-bok.
Den här boken, eller "andaktspostillan" som vi kan kalla den, kan fungera riktigt bra till andaktsgrupper eller personlig andakt.
Mellan pärmarna finns 30 predikningar som du kan bära med dig i din vardag och som kan hjälpa dig att växa som lärjunge. "Så bygger tron på förkunnelsen och förkunnelsen på Kristi ord" (Rom 10:17) och därför är predikan ovärderlig. Att utöver de vanliga besöken i kyrkan ta sig tid men en andakt i veckan, enskilt eller tillsammans med andra bidrar, till ett djupare trosliv och en vardag där Jesus får vara en naturlig del av livet. Vi som hållit dessa predikningar kommer från en frikyrklig och en svenskkyrklig tradition. Predikningarna utgår från olika teman under kyrkoåret och har hållits i vitt skilda kyrkor och samfund runt om i Norrland vilket också ger innehållet en ekumenisk prägel.

Brooks on Demand
ISBN 978-91-7463-110-4 mjukband och e-bok 256 sidor


Adlibris
Bokus
Kan köpas på följande bokhandlar:
CDON


Adlibris
Elefanterna i rummet
och att vara barn i deras skugga
Vägen dit är en väg vi känner
Bokus